Putin merge mai departe și e clar că există un plan stabilit, declară ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Potrivit acestuia, ne putem aștepta în continuare ca populația civilă din Ucraina să fie atacată.

Întrebat despre negocieri, ministrul Apărării Vasile Dîncu a spus că sentimentul tuturor este că diplomația este folosită mai mult ca să acopere unele acțiuni, pentru a da sentimentul că lucrurile se pot opri, dar „Putin merge mai departe. Se poate vedea că există un plan stabilit”.

Întrebat dacă se poartă negocieri pentru a mai câștiga timp, Dîncu a răspuns că este una dintre ipoteze: „a câștiga și timp pentru a distruge infrastructura puternică pe care o avea Ucraina.

Este un lucru care probabil că a fost transmis în interior în cercul de apropiați al lui Putin și este un fel de ideologie care funcționează pentru societatea Rusiei. Ne putem aștepta în continuare ca populația să fie atacată și populația civilă să fie atacată”.

„Nu știm dacă se poate ajunge, la un moment dat, la a judeca un asemenea dictator, dar este foarte important să oprim asta, să avem cât mai puține victime”, a adăugat ministrul Apărării.

Deși rușii au multiplicat canalele de comunicare și există mai multe comisii care încearcă să negocieze pe domenii, Dîncu nu crede că Putin va negocia serios înainte de a avea „cât de cât o victorie”, pentru că nu poate intra în negocieri „înfrânt”.