Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, va efectua, între 22 şi 25 septembrie, o vizită oficială în Republica Coreea. Potrivit MApN, în program sunt incluse discuţii bilaterale cu omologul sud-coreean, prilej cu care va fi semnată o Scrisoare de intenţie prin care vor fi stabilite reperele încheierii unui Acord-cadru de cooperare în domeniul apărării între cele două ţări.
Cei doi miniştri vor aborda tematici referitoare la situaţia internaţională de securitate, la perspectivele consolidării cooperării în cadrul organizaţiilor internaţionale, cadru asigurat de statutul Republicii Coreea de partener al Alianţei Nord-Atlantice, şi la sprijinul acordat Ucrainei.
De asemenea, ministrul Dîncu va avea întâlniri cu ministrul Administraţiei Programului de Achiziţii pentru Apărare, cu preşedintele Comisiei pentru Apărare Naţională şi va vizita expoziţia de tehnică şi armament DefExpo Korea 2022.
Pe agenda oficială figurează, de asemenea, o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Republica Coreea şi vizitarea „War Memorial of Korea”.