Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, este de părere că ruşii nu s-au oprit în Ucraina, ci doar şi-au refăcut stocurile şi a precizat că în teritoriile ocupate s-au distribuit paşapoarte noi ruseşti, s-a lucrat la sistemul de pensii şi la salarizare, lucru îngrijorător, mai ales că Rusia se apropie de Republica Moldova.
Vasile Dîncu a declarat, la Digi24, că ruşii nu s-au oprit, contrar aparenţelor.
„În teritoriile ocupate au început să se distribuie paşapoarte, s-a trecut deja la posturi de televiziune care fac emisiuni doar în limba rusă şi în stilul televiziunilor ruse. De asemenea, a început chiar să se lucreze la sistemul de pensii, la sistemul de salarizare, deci administraţia cumva este pusă în loc. Despre acest proces cred că vorbea Lavrov. Şi despre procesul, sigur, în care ei spun că nu au renunţat să recupereze toate teritoriile care sunt cu majoritate etnică rusă. Deşi este foarte greu în Ucraina de astăzi să faci diferenţieri foarte clare pentru că istoric a fost un mozaicde etnii, istoria este complicată”, a declarat Dîncu.
„Cu siguranţă că ne îngrijorează şi pe noi acest lucru, chiar dacă în acest moment rămân foarte multe asemenea declaraţii fără urmări în zilele care vin, dar este clar că ruşii nu au renunţat să meargă spre Odesa, să închidă, de fapt, acest cerc pe care vor să îl facă în zona sudică, de blocare a Ucrainei la Marea Neagră şi sigur că de aici până la Transnistria şi a-i avea pe ruşi foarte aproape, o ameninţare pentru Republica Moldova, de asemenea, nu este decât un pas. Deocamdată forţele ucrainene rezistă”, a mai subliniat ministrul.

Foto: MApN