Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID a declarat miercuri, la Digi24, că România poate ajunge la finalul acestei luni la peste 900 de îmbolnăviri zilnice  și că această creștere era anticipată.
“Se anticipa această creștere, am transmis că din estimările noastre, având în vedere implementarea relaxărilor și faptul că varianta Delta devine dominantă, există această probabilitate foarte mare de creștere a numărului de cazuri”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

„Este foarte probabil să ajungem la final de august la peste 900 de cazuri pe zi, iar în septembrie, în a doua parte, la peste 1500-1600 de cazuri”, a mai spus Gheorghiță.
“Spre deosebire de valurile precedente, avem o estimare că unul din doi români are un grad de imunitate fie post boală, fie post vaccinare”.
„Din datele noastre, vaccinarea reduce riscul de infecții. Este un element cât se poate de util pentru a reduce circulația virusului, alături de respectarea celorlalte măsuri pe care le cunoaștem deja, cea mai importantă fiind masca și evitarea zonelor supraaglomerate”, a mai precizat Gheorghiță.

Sursa foto: Facebook