Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor “Mihai Viteazul” comemorează trei ani de la trecerea în neființă a generalului Valeriu Nicuț, un adevărat patriot și un brav militar.

„Astăzi inimile noastre plâng. Se împlinesc 3 ani de când a plecat la ceruri. Îl purtam şi-l vom purta mereu în gânduri. Optimismul său, iubirea sa pentru oameni şi pentru viaţă, lumina pe care o avea mereu în priviri şi vorba blândă, l-au făcut un om iubit, apreciat şi respectat.

Profesionalismul, expertiza și prestigiul său militar mi-au fost de mare ajutor în activitatea de ministru al apărării naționale și de vicepremier pentru securitate națională.

Valeriu Nicuț a fost general al Armatei României, secretar de stat pentru politica de apărare şi planificare, locţiitor al şefului Statului Major General, reprezentant militar al Statului Major General la Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa, la Mons, Belgia, şeful Secţiei Parteneriat din Divizia Cooperare şi Securitate Regională din cadrul Statului Major Militar Internaţional, Cartierul General al NATO, Bruxelles, Belgia. A fost un patriot adevărat şi un brav militar, care și-a dedicat întrega viață Țării şi Armatei.

Nu-l vom uita niciodată! Mereu va fi în inimile și în rugăciunile noastre! Drum lin spre lumină, prieten bun!”, a transmis generalul în rezervă Gabriel Oprea, preşedintele Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor “Mihai Viteazul”, într-un comunicat de presă.

Sursa: B1