Un prototip al rachetei Starship a SpaceX a reușit să revină cu succes pe Terra și a aterizat la punctul stabilit, însă a explodat câteva minute mai târziu. Este al treilea test Starship care se încheie cu o explozie, dar se poate spune că a fost și cel mai reușit, datorită aterizării, potrivit BBC.

 

Prototipul denumit SN10 a fost lansat în această noapte de la Boca Chica (Texas), pentru un al treilea zbor de test suborbital. Racheta a zburat fără probleme, cele trei motoare pornind rând pe rând, pentru ca apoi SN10 să aterizeze plasându-se în poziție orizontală.

Racheta a atins altitudinea scontată, 10 km, și s-a repoziționat cu succes la locul stabilit. La câteva minute însă s-a putut vedea o explozie puternică ce ar putea să fi fost cauzată de o scurgere de combustibil.

„Am avut o atingere ușoară de succes pe platforma de aterizare”, a declarat, în timpul unui flux live al evenimentului, inginerul SpaceX John Insprucker .

“Asta acoperă un zbor de testare frumos al Starship 10”, a adăugat acesta.

Nu era clar ce a determinat explozia rachetei după aterizare, iar fluxul live SpaceX a fost întrerupt chiar înainte de explozie.