Peste 1 milion de bilete la noul film din seria “James Bond” au fost vândute de lanţul de cinematografe Odeon în Marea Britanie şi Irlanda, au anunţat vineri reprezentanţii acestuia, semnalând o performanţă ce atestă faptul că lungmetrajul “No Time To Die” contribuie la revirimentul unui sector de activitate grav afectat de închiderea sălilor de proiecţii din cauza pandemiei de COVID-19, informează Reuters.

Cel mai recent opus din franciza “James Bond” este filmul cu cei mai mulţi spectatori lansat în cele două ţări după “Stars Wars: Rise of Skywalker” din 2019, iar aproximativ jumătate dintre spectatorii săi britanici şi irlandezi au mers pentru prima dată la cinematograf după declanşarea pandemiei de coronavirus, au dezvăluit reprezentanţii lanţului Odeon.

Lansarea acestui film, în care actorul Daniel Craig interpretează pentru a cincea şi ultima oară rolul agentului secret 007, a fost amânată de trei ori faţă de data programată iniţial – aprilie 2020 -, întrucât măsurile de lockdown au dus la închiderea cinematografelor din lumea întreagă.

Pelicula a obţinut încasări de 121 de milioane de dolari în box-office-ul internaţional pe durata weekendului său de debut, au anunţat în această săptămână reprezentanţii studioului Universal Pictures.

“Cinematografele reprezintă un important stâlp al comunităţilor locale şi au dovedit că au puterea a reuni spectatori din toate generaţiile în condiţii de siguranţă”, a anunţat compania AMC, care deţine lanţul Odeon.

Sursa: AGERPRES

Foto: REUTERS