Autorităţile Antitero din Italia au transmis,  că au deconspirat un grup de extremişti de dreapta care ar fi plănuit să atace o bază NATO, transmite Politico.

Poliţiştii din Italia au confiscat, în timpul unor razii la casele celor 12 membri ai grupului Roman Aryan Order, poze cu Hitler, svastici  (simboluri ale naziştilor) şi o carte cu nume evreieşti. Una dintre persoanele acuzate este câştigătoarea unui concurs online, Miss Hitler 2019, care se prezintă drept Miss Eva Braun.

Investigaţiile carabinierilor au început în 2019, ca parte a unui efort mai mare de deconspirare a unor mişcări ale supremaţiei albe şi a unor grupuri de extremă-dreapta.

Potrivit poliţiştilor, grupul publica adesea pe reţelele de socializare conţinut rasist, discriminator -inspirat de nazism – antisemit şi de negare a Holocaustului.

Poliţia a descins la locuinţele acestora după ce a accesat un grup de Whatsapp numit Judenfrei League– un termen al naziştilor care descria zonele „curăţate” de  evrei în timpul Holocaustului – în care membrii grupului se sfătuiau cu privire la crearea unor bombe pentru atacarea unei baze militare NATO.

O instanţă judecătorească a cerut ca cei 12 oameni – acuzaţi de incitare la ură pe motive rasiale şi religioase – să se prezinte săptămânal la poliţie până când va fi luată o decizie cu privire la arestarea oficială a acestora.

Foto:Hepta