Un bărbat a fost arestat preventiv şi un altul a fost plasat sub control judiciar, cei doi fiind acuzaţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat şi tâlhărie, după ce ar fi sustras în perioada ianuarie – iunie bunuri din mai multe magazine şi farmacii.
”În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii bârlădeni au stabilit faptul că bărbaţii bănuiţi de comiterea infracţiunilor cercetate sustrăgeau din sediul agenţilor economici băuturi alcoolice şi cosmetice. La data de 29 iunie 2022, unul dintre bărbaţi ar fi fost surprins de către angajaţii unui agent economic încercând să sustragă bunuri, motiv pentru care şi-a asigurat scăparea, prin violenţă. La data de 14 octombrie 2022, ca urmare a administrării probatoriului, faţă de cei doi bărbaţi a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore”, potrivit IPJ Vaslui.
Ulterior, unul dintre bărbaţi a fost prezentat Judecătoriei Bârlad, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Faţă de celălalt bărbat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus control judiciar pentru 60 de zile.
Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a bărbaţilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, furt calificat, tâlhărie şi complicitate la furt.