Un adolescent de 16 ani a fost găsit în viață după ce a călătorit ascuns în trenul de aterizare al unui avion care zbura din Kenya către Olanda. Băiatul a supraviețuit după ce a stat câteva ore la temperaturi sub zero grade, relatează The Guardian.

Se pare că băiatual ar fi din Kenya și ar fi reușit să urce în avion în Nairboi, deși nu este clar cum a reușit să ajungă la bord. Aeronava de marfă a plecat de la Nairobi miercuri și a ajuns pe aeroportul din Maastricht  joi după-amiază, după două escale una la  Istanbul și  alta la Stansted din Marea Britanie.

Băiatul a fost descoperit de personalul de pe aeroportul din Maastricht la scurt timp după ce avionul a aterizat. A fost dus la spital cu hipotermie severă, dar acum se află într-o stare bună.

The Dutch Royal Marechaussee, o filială de poliție a forțelor armate olandeze, investighează dacă adolescentul a fost urcat la bordul aeronavei de către traficanți de persoane, scrie The Telegraph.

Un purtător de cuvânt al aeroportului din Maastricht Aachen a spus că băiatul a fost extrem de norocos să trăiască. „A avut un noroc extraordinar să treacă prin asta”, a declarat el pentru Netherlands News Live.

Cei care încearcă să se ascundă în trenul de aterizare al avioanelor, care zboră la altitudini foarte mari,  îngheață sau mor din cauza lipsei de oxigen.

Foto: YouTube