Un autocamion cu peste 21 de tone de deşeuri metalice, încărcate în Bulgaria cu destinaţia Germania, a fost oprit la PTF Giurgiu din cauza documentelor de transfer transfrontalier incomplete.
”Poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, pe sensul de intrare în ţară, un ansamblu rutier condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 68 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, deşeuri metalice, încărcate din Bulgaria ce erau destinate unei societăţi din Germania. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu. Astfel, în cadrul verificărilor, a fost stabilit faptul că în mijlocul de transport se află cantitatea de 21.795 kilograme deşeuri metalice, iar documentele de transfer sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare”, se arată într-un comunicat de al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.
Ca urmare a celor constatate, autorităţile de frontieră nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.