Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 30 de ani au fost arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuare fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
“La data de 30 aprilie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui, au derulat o acţiune operativă, în sistem integrat, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Vaslui şi au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bârlad. Au fost puse în executare patru mandate de aducere, persoanele depistate fiind prezentate D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui, în vederea audierii. Din cercetări a reieşit că, începând cu luna iulie 2021, cei trei bărbaţi cercetaţi ar fi constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a procura, depozita, prepara şi vinde produse susceptibile a avea efecte psihoactive, către consumatori din judeţul Vaslui. Faţă de cei trei bărbaţi cercetaţi a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de 1 mai, faţă de aceştia, Tribunalul Vaslui a dispus măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile. Faţă de femeia de 25 de ani a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile”, precizează un comunicat de presă al IPJ Vaslui.
Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.