Comandamentul Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare a Chinei (PLA) a prezentat un nou robot de recunoaștere de tip tanc, în timpul exercițiilor desfășurate la începutul anului.

În timpul exercițiilor, echipa operațională a ajuns în prima linie cu vehicule de asalt, echipa de recunoaștere a folosit robotul pentru a efectua recunoașterea în avanposturi ostile, supravegherea aeriană s-a făcut cu drone și elicoptere, iar echipa de asalt a preluat controlul punctelor înalte, a anunțat  CCTV(China Central Television)

Robotul este un vehicul terestru fără echipaj, care circulă pe șenile, cu dispozitive de recunoaștere instalate ca „turelă”.

Mai mic decât o persoană, robotul pare foarte rapid și mobil și poate fi controlat printr-o stație de telecomandă portabilă, de tip tabletă.

“Robotul poate înlocui soldații în misiunile de infiltrare timpurie. Acesta vine cu funcții de recunoaștere și poziționare și poate detecta și distruge ținte mici”, a declarat Zhang Xuanming, un lider  al brigăzii PLA, citat de  CCTV.

Sursa text și foto: defenseworld.net