Coaliţia care luptă împotriva grupării Stat Islamic (SI) a anunţat vineri că Abu Yasir, cel mai important lider al grupării jihadiste în Irak, a fost ucis într-un raid aerian întreprins miercuri în nordul ţării, transmite dpa, preluată de Agerpres.

,,Abu Yasir, cel mai important lider al Daesh în Irak, a fost ucis în cursul unui raid aerian în apropiere de Kirkuk, la 27 ianuarie”, a declarat purtătorul de cuvânt al coaliţiei conduse de SUA, Wayne Marotto, folosind acronimul arab al SI.

Yasir a fost omorât într-o operaţiune comună a Irakului şi coaliţiei, în care au fost ucişi zece terorişti islamişti, a indicat purtătorul de cuvânt.

‘Moartea lui Yasir este încă o lovitură semnificativă dată eforturilor de resurgenţă a Daesh în Irak’, a adăugat Marotto pe Twitter.

El a confirmat astfel un anunţ făcut joi de prim-ministrul irakian Mustafa al-Kadhimi, care a declarat că Abu Yasir Al Issawi, aşa-zisul vice-calif şi guvernator al Irakului, a fost ucis într-o operaţiune a serviciilor de informaţii.