Joi, 3 martie a.c., structurile Poliției Române au efectuat 17 acțiuni operative și 126 de percheziții pe patru linii de activitate: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale, precum și nerespectarea regimului armelor, explozivilor şi a substanţelor periculoase.

Într-unul dintre dosare, polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au efectuat, pe raza județelor Vâlcea și Olt, 27 de percheziții pentru probarea unor infracțiuni în legătură cu presupuse prejudicii aduse bugetului unei primării prin administrarea nelegală a unui lac de acumulare de pe râul Olt. Alte șase percheziții sunt efectuate de polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea. În cauză, s-a beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea și Grupării de Jandarmi Mobilă “Frații Buzești” Craiova.

În ultimele 24 de ore, prioritățile efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervențiilor în situații de urgență.

Structurile operative au intervenit la 3.527 de evenimente, dintre care 2.116 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.411 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție, au fost semnalate și înregistrate 699 posibile infracțiuni, aproape 21% dintre acestea din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 102 autori de infracțiuni, care au săvârșit 106 fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 71 de persoane și au fost depistate 17 persoane urmărite național sau internațional.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, au fost reținute 578 de permise de conducere și au fost retrase 228 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat peste 8.200 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 2,4 milioane de lei.
Marți, reprezentanții IGSU au efectuat 130 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind astfel identificate 24 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 477 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 99.000 de lei. Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea de primului ajutor medical pentru 1.059 de persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 5 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 14 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflate în situații de urgență. În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de 161.264 de persoane și de 44.515 mijloace de transport.

Sursa : MAI