Ucraina poate să câştige războiul împotriva Rusiei, care “nu se derulează” aşa cum a prevăzut Moscova, a estimat duminică secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.
Stoltenberg a afirmat, în finalul unei reuniuni informale a miniştrilor de externe din NATO, că “ofensiva sa majoră (a Rusiei) din Donbas a ajuns într-un punct mort” şi “Rusia nu şi-a atins obiectivele strategice”.
Secretarul general al NATO a adăugat că recentul anunţ al Finlandei şi Suediei că îşi vor depune candidatura la alianţa militară nord-atlantică reprezintă dovada că agresiunile “nu dau roade”.
“Aderarea lor va întări securitatea noastră comună şi va demonstra că uşa NATO este deschisă, iar o agresiune nu dă roade”, a subliniat Stoltenberg.
El a asigurat că ţările NATO sunt gata să le confere “garanţii de securitate” Finlandei şi Suediei înainte de aderarea lor, în special prin întărirea prezenţei Alianţei în aceste ţări. “Finlanda şi Suedia sunt preocupate de perioada interimară (…), vom încerca să accelerăm acest proces”, a spus Stoltenberg.

Sursa foto: NATO