Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și-a exprimat îngrijorarea că luptele din Ucraina ar putea scăpa de sub control și s-ar putea transforma într-un război între Rusia și NATO, potrivit The Guardian. 

„Dacă lucrurile merg prost, pot merge îngrozitor de prost”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu pentru postul norvegian NRK.

“Este un război teribil în Ucraina. Este, de asemenea, un război care poate deveni un război cu drepturi depline și care se poate extinde într-un război major între NATO și Rusia. Lucrăm la asta în fiecare zi pentru a evita o astfel de situație”, a dat asigurări secretarul general al Alianței.

Stoltenberg a mai spus în interviu că „nu există nicio îndoială că un război cu drepturi depline este o posibilitate”. El a adăugat că este important să se evite un conflict „care implică mai multe țări din Europa și care poate deveni un război cu drepturi depline în Europa”.

„Lumea a avansat în ultimele decenii. NATO este acum cea mai puternică versiune din ultimii ani. Și nu în ultimul rând, există Putin care a subestimat capacitatea noastră de a ne apăra și a ne proteja reciproc. Atâta timp cât facem asta, suntem în siguranță”, a mai spus Jens Stoltenberg.