Departamentul de Stat al Statelor Unite a declarat că ambasadorul său la Moscova a fost rechemat la Washington pentru consultări, după o serie de expulzări reciproce de diplomaţi între SUA şi Rusia, potrivit BBC.
BBC amintește că Washingtunul a impus noi sancţiuni împotriva Rusiei pentru amestecul în alegerile prezidenţiale din SUA şi agresiunea împotriva Ucrainei. Rusia şi-a rechemat, la rândul său, ambasadorul din SUA, după ce preşedintele american, Joe Biden, a declarat că este de acord că preşedintele rus, Vladimir Putin, este un “criminal”.
Au fost oarecum neobişnuite recomandările Rusiei ca ambasadorul american la Moscova să se întoarcă la Washington pentru consultări. Nu a fost vorba de o expulzare, ci de o sugestie fermă din partea Kremlinului, care nu putea fi ignorată.
Ambasadorul SUA, John Sullivan, a sugerat că este chiar foarte bine să se întoarcă la Washington, pentru că este important să îşi cunoască colegii din noua administraţie a SUA şi să discute situaţia relaţiilor dintre SUA şi Rusia, relaţii extrem de tensionate după ce SUA au impus săptămâna trecută mai multe sancţiuni împotriva Moscovei şi au expulzat 10 diplomaţi.
Foto: YouTube