Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat, la intrarea în ţară, într-o autoutilitară pentru transport păsări, condusă de un cetăţean român, cinci cetăţeni sirieni. Şoferul mijlocului de transport este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, judecătorul de drepturi și libertăți dispunând arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

La data de 02.06.2022, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, în calitate de șofer al unei autoutilitare de transport păsări, înmatriculată în România, un cetăţean român, în vârstă de 26 de ani.

În urma verificărilor efectuate asupra mijlocului de transport, colegii noştri au depistat într-un loc special destinat odihnei, deasupra cabinei mijlocului de transport, ascunşi, cinci cetăţeni străini, toţi bărbaţi.

La cercetări, polițiștii au stabilit că persoanele în cauză sunt de naționalitate siriană și intenționau să ajungă în Germania, Elveția și Austria. Aceștia au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport când se aflau pe teritoriul Bulgariei. Tot în urma cercetărilor s-a stabilit că șoferul intenționa să îi ajute să treacă ilegal frontiera de stat pentru suma de 2.000 euro.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranți în formă agravantă pentru conducătorul mijlocului de transport, acesta fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile.

În baza Acordului de readmisie româno-bulgar cei 5 cetăţeni de origine siriană au fost predați organelor Poliţiei de Frontieră din Republica Bulgaria pentru continuarea cercetărilor.

Sursa: Politia de Frontiera