Mai multi soferi au fost depistati drogati la volan, unii chiar cu mai multe substante interzise. Politistii continua raziile. Peste 200 de masini au fost oprite pentru controale amanuntite pe Autostrada Soarelui, pe sensul spre Capitala. Si nu a durat mult pana la primele capturi. Doi soferi au fost prinsi cu droguri asupra lor si un altul era sub influenta canabisului.

Georgian Dragan, purtatorul de cuvant al Politiei: “Pana la aceasta ora, colegii mei au actionat si vor actiona in continuare pentru fluenta si siguranta traficului rutier, pentru depistarea conducatorilor auto care conduc sub influenta substantelor interzise sau a bauturilor alcoolice. Pana la acest moment, au fost depistati doi conducatori auto sub influenta substantelor interzise, iar asupra altor trei conducatori auto au fost depistate substante interzise si au fost intocmite dosare de cercetare penala. Un conducator auto a fost depistat cu o alcoolemie de 0,28 pe aparatul etilotest. Asta inseamna contraventie, aplicarea unei sanctiuni de 2900 lei si retinerea permisului pentru 90 de zile.

Activitatile derulate in acest weekend sunt ca urmare a planului de masuri aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Lucian Bode. Asadar, toate structurile MAI si-au suplimentat efectivele si au intensificat activitatile in sistem integrat, pe cele doua paliere, prevenire si combatere, pentru ca fiecare cetatean sa fie in siguranta in aceasta mini-vacanta. In urma acestor activitati, accidentele rutiere au scazut cu 20%, iar faptele comise cu violenta  cu 57%, fata de perioada similara a anului trecut. Aceste actiuni se deruleaza la nivel national, nu doar pe Autostrada Soarelui, si au drept scop protejarea cetatenilor si prevenirea accidentelor rutiere si dorim sa ne asiguram ca fiecare ajunge la locul de destinatie in siguranta”.

Sursa: Digi24