Poliţiştii de frontieră gălăţeni au depistat la controlul de frontieră un şofer de automarfar din Republica Moldova cu o alcoolemie de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, informează, marţi, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.
În Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control un cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 35 de ani, conducând un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor şi o remorcă, ambele înmatriculate în ţara vecină.
Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Galaţi, în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” din Galaţi pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge, unde a refuzat recoltarea.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Sursa: Politia de Frontieră