Șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a fost invitatul unui stimabil veteran de război din București, colonelul în retragere Elefterie Ciurciubiș.
Viața fostului genist este o poveste
Elefterie Ciurciubiș, la vârsta de 17 ani, s-a înrolat voluntar în armată. După numai 3 luni de instrucție a fost repartizat la Divizia 3 Vânători de Munte.
În perioada august 1944 – mai 1945, a luptat, alături de camarazii săi din Batalionul 3 Vânători de Munte, pe fronturi și aliniamente succesive pentru eliberarea României, apoi a Ungariei, a Cehoslovaciei, ajungând până la granița cu Germania.
Acțiunile instituției militare pentru marcarea Zilei Veteranilor de Război sunt menite a conștientiza generațiile tinere că, alături de noi se găsesc adevărați eroi, oameni datorită cărora avem o țară minunată pe care, la nevoie, trebuie să o apărăm.

Eroi ca Elefterie Ciurciubiș reprezintă valori ale națiunii. Avem o datorie morală să le arătăm respectul, să le ascultăm istoriile, să le păstrăm vie amintirea și să le urmăm credința.

Sursa: veteraniiromaniei.mapn.ro