“Trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina”, a declarat într-un interviu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. El a spus că majoritatea războaielor durează mai mult decât se anticipează atunci când încep.

„Majoritatea războaielor durează mai mult decât se aşteaptă atunci când încep. Prin urmare, trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina”, a spus Stoltenberg.

Conflictul a început în februarie 2022, când Moscova şi-a trimis forţele în Ucraina, readucând războiul în Europa pentru prima dată în ultimele decenii.

„Cu toţii ne dorim o pace rapidă”, a continuat secretarul general al NATO. „Dar în acelaşi timp trebuie să recunoaştem: dacă preşedintele Zelenski şi ucrainenii încetează să lupte, ţara lor nu va mai exista”, a continuat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

„Dacă preşedintele Putin şi Rusia depun armele, vom avea pace”, a spus Stoltenberg.

În ceea ce priveşte dorinţa Kievului de a adera la NATO, Stoltenberg a dat asigurări: „Nu există nicio îndoială că, mai devreme sau mai târziu, Ucraina va adera” la Alianţa Atlantică.Când acest război se va încheia, vom avea nevoie de garanţii de securitate pentru Ucraina, altfel istoria s-ar putea repeta”.