Şase persoane au murit şi aproximativ 350.000 sunt afectate în Ecuador de inundaţiile provocate de ploile sezoniere, precum şi de căderile de cenuşă emisă de vulcanul Sangay, a anunţat sâmbătă departamentul de gestionare a riscurilor (SNGRE).

“Susţinem populaţia afectată de căderea de cenuşă din Sangay şi de inundaţiile din toată ţara”, a scris pe Twitter preşedintele ecuatorian Lenin Moreno, anunţând o restructurare a “împrumuturilor agricole” şi trimiţând echipe pentru a-i ajuta pe ţărani, relatează AFP.

Inundaţiile au distrus aproximativ 16.320 de hectare în mai multe regiuni de coastă şi andine de la începutul sezonului ploios la 1 februarie, afectând aproape 18.000 de persoane, potrivit site-ului serviciului de gestionare a riscurilor.

În plus, cenuşa vulcanică din Sangay, situat la 200 km sud de Quito, a distrus aproximativ 43.000 de hectare de culturi şi a afectat aproximativ 330.000 de persoane, adaugă site-ul, menţionând că sâmbătă nu a fost înregistrată nicio cădere de cenuşă vulcanică.

Sursa: Agerpres

Foto: Desert News