Şapte bărbaţi cu vârste între 19 şi 33 de ani au fost reţinuţi, sâmbătă, în urma percheziţiilor domiciliare efectuate în municipiul Bârlad şi în oraşul Murgeni, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

“Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a tuturor persoanelor implicate”, precizează IPJ Vaslui.
Poliţiştii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au efectuat, sâmbătă, 15 percheziţii domiciliare, la adrese din municipiul Bârlad şi oraşul Murgeni. Conform IPJ Vaslui, percheziţiile s-au desfăşurat în cadrul unor dosare penale de lovire sau alte violenţe, ameninţare, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, întocmite ca urmare a unor conflicte între mai multe persoane, din perioada 2021-2022. La acţiune au participat 110 poliţişti şi 40 de jandarmi.
În urma percheziţiilor au fost găsite două arme de tip pistol airsoft, peste 20.000 de lei şi 2.200 de ţigarete despre care există suspiciunea că ar proveni din activitatea infracţională, zeci de arme albe, şase bastoane telescopice cu funcţie electro-şoc şi alte bunuri care fac obiectul cercetării.
De asemenea, au fost puse în executare 19 mandate de aducere pe numele unor persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 49 de ani, din municipiul Bârlad. În cadrul acţiunii, în oraşul Murgeni a fost depistat un bărbat de 20 de ani, din localitate, urmărit în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile din Belgia. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, pentru dispunerea măsurilor legale.