Un număr de 47 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 54.220 de lei, au fost aplicate miercuri, de poliţiştii rutieri giurgiuveni, în urma unui control pentru respectarea legalităţii transportului public de marfă şi persoane.
”Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Giurgiu, împreună cu reprezentanţi din cadrul Direcţiei Judeţene de Transporturi Giurgiu au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, urmărindu-se în special transportul public de marfă şi persoane, în zona oraşelor Mihăileşti şi Bolintin-Vale. Astfel, au fost organizate filtre rutiere, în puncte de interes, fiind verificate peste 90 de autovehicule. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 54.220 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale”, se arată într-un comunicat de presă emis de IPJ Giurgiu.
În timpul acţiunii, poliţiştii rutieri au verificat legalitatea tipului de transport, deţinerea şi verificarea documentelor necesare efectuării transportului de persoane, respectarea capacităţii autovehiculului şi a traseului stabilit. Totodată, au fost verificate documentele conducătorilor auto şi a fost efectuată testarea alcoolscop a acestora.
Au fost controlate 93 de autovehicule, 108 persoane au fost legitimate şi au fost efectuate 59 de testări alcoolscop. În două situaţii acestea au ieşit pozitive şi au fost reţinute permisele de conducere.