Atenționăm conducătorii auto cu privire la consumul de alcool, ce alterează atât percepția realității, a condițiilor de drum, a distanțelor și capacitatea de anticipare a situațiilor întâlnite în trafic, cât și viteza de reacție, toate aceste efecte având un rezultat hotărâtor în implicarea în evenimente rutiere.

Din punct de vedere legislativ, la depistarea conducătorului auto sub influența alcoolului, indiferent că valoarea rezultată la testarea cu aparatul etilotest este peste sau sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, acest lucru echivalează cu reținerea permisului de conducere, și eliberarea unei dovezi înlocuitoare fără drept de circulație.

Totodată, recomandăm tuturor participanților la trafic respecte toate regulile de circulație, în special cele referitoare la viteza legală, consumul de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv, deplasarea pe lângă pietoni și schimbarea direcției de deplasare (prin viraj la stânga).

De asemenea, sfătuim toți participanții la trafic să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în trafic aglomerat și în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil.

 

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate la regimul circulației pe drumurile publice, au fost aplicate 356 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 21 de permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Și în săptămâna viitoare, polițiștii rutieri argeșeni vor desfăsura acțiuni pe drumurile din județ, pentru combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere.

Control judiciar după ce a fost depistat la volan fără permis și sub influența alcoolului.

În ziua de 3 septembrie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii Secței de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat un bărbat de 37 de ani, din Pitești, care conducea o autoutilitară pe raza localității Moșoaia, fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335m și 337 din Codul Penal.

Totodată, în ziua de 4 septembrie a.c., cel în cauză a fost prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care a dispus cercetarea sub măsura preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Conduceau sub influența alcoolului

În ziua de 04 septembrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiști din carul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbnat de 45 de ani, din Micești, care conducea un aututorsm pe DJ 731D, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afal sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 

În noptea de 4 spre 5 septembrie a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu au depistat un bărbat de 36 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DJ 659 Suseni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Sursa:IPJ Argeș