Constructorul de armament Rosoboronexport din Rusia va dezvălui versiunea modernizată a tancului  T 14 la spectacolul IDEX-21, care va avea loc în Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, în perioada 21-25 februarie, informează DefenseWorld.net.

Aceasta va fi prima dată când tancul va fi prezentat la un eveniment străin,  susține presa  rusă.

Anul trecut, în august, experții ruși au declarat că intenționează să echipeze cele mai noi tancuri T-14 cu o nouă turelă, cu un tun de 152 mm, proiectile supersonice de perforare a blindajelor sub-calibru și o dronă de recunoaștere, a scris TASS.

Modernizarea tancului include, de asemenea,  camuflarea totală împotriva lansatoarelor de grenade cu rachetă și a rachetelor antitanc ghidate și o protecție electronică sporită împotriva armelor electromagnetice și cu microunde.

Echipajul va dispune de un sistem avansat de sprijin pentru luarea deciziilor, bazat pe tehnologia de identificare automată a țintelor la o distanță de peste 6 km și „armură transparentă”.

Noul T 14 dispune de un motor diesel de 1.500 CP mai eficient, un control manual dublu al armelor și al motorului, precum și de un habitaclu ergonomic pentru echipaj.

Tancul T-14 bazat pe platforma ,,Armata” a fost prezentat publicului pentru prima dată pe 9 mai 2015, la parada de Ziua Victoriei din Piața Roșie.

Foto: DefenseWorld.net