Kremlinul a respins vineri condiţiile menţionate cu o zi înainte de preşedintele american Joe Biden care a declarat că este gata să discute cu Vladimir Putin, dacă acesta îşi retrage trupele din Ucraina, pentru a pune capăt conflictului, potrivit Reuters. „Biden a spus de facto că negocierile vor fi posibile numai după ce Putin va părăsi Ucraina”, ceea ce Moscova evident că respinge. Operaţiunea militară continuă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Preşedintele Vladimir Putin este deschis discuţiilor despre o posibilă soluţionare a conflictului în Ucraina, dar refuzul Statelor Unite de a recunoaşte teritoriile anexate ca fiind ruse împiedică găsirea unui posibil compromis, a explicat acesta.

Preşedintele SUA Joe Biden a declarat joi că este pregătit să discute cu Putin, dacă acesta căuta o modalitate de a pune capăt războiului, dar că Putin nu a indicat încă acest lucru.

„Preşedintele Federaţiei Ruse a fost întotdeauna, este şi rămâne deschis negocierilor pentru a ne asigura interesele. Cel mai preferat mod de a ne atinge interesele este prin mijloace paşnice, diplomatice. Putin a fost, este
şi rămâne deschis contactelor şi negocierilorl, a mai declarat Dmitri Peskov.

Putin a spus că nu regretă că a lansat ceea ce el numeşte „operaţiune militară specială” a Rusiei împotriva Ucrainei şi prezintă războiul ca un punct de cotitură când Rusia în sfârşit s-a ridicat în faţa unei hegemonii arogante occidentale după decenii de umilire în anii de la căderea Uniunii Sovietice în 1991, scrie Reuters.