Răspunsul militar-tehnic al Federației Ruse la refuzul Statelor Unite și al NATO de a lua în considerare propunerile rusești în domeniul securității poate fi diferit, propunerile corespunzătoare urmând să fie pregătite de experți militari, a declarat președintele rus Vladimir Putin, relatează Intefax.

“Răspunsul poate fi foarte diferit. Depinde de propunerile pe care mi le vor face experții noștri militari”, a spus Putin.

Astfel, Putin a răspuns la întrebarea gazdei programului TV, Pavel Zarubin, care ar putea fi răspunsul militar-tehnic al Rusiei dacă SUA și NATO „nu ne aud nici de această dată”. În același timp, președintele rus a spus că Federația Rusă se va strădui să obțină un rezultat obligatoriu din punct de vedere juridic în aceste negocieri și nu se va strădui să le pună capăt. „Sper că până la urmă, și nu am oferit ceva pentru a opri și a opri ceva, din punctul de vedere al acestui proces diplomatic. Am spus deja, legal, în cadrul documentelor pe care ni le-am propus”, a subliniat el. După cum a spus Putin, „exact acesta este ceea ce ne vom strădui”.

Săptămâna trecută, Rusia a prezentat propuneri de garanții pentru a-și asigura securitatea. E vorba despre două documente – Tratatul dintre Federația Rusă și Statele Unite privind garanțiile de securitate și Acordul privind măsurile de securitate pentru Federația Rusă și statele membre ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.


Sursa foto: Sputnik