Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că România trimite peste 70 de pompieri, precum şi autospeciale de stingere care ar putea pleca în această noapte.
„Noi am simţit întotdeauna prezenţa Franţei alături de noi când am avut nevoie şi e normal să fim şi noi alături de ei. Aşa că mişcarea e una normală, e în cadrul spiritului civil de protecţie europeană. Aici avem un partener care e şi stat membru UE şi stat membru NATO şi folosim mijloace achiziţionate din fonduri europene dintr-o bază NATO pentru a sprijini partenerul respectiv. Cred că este un exemplu de solidaritate, de modul în care se lucrează împreună şi de sprijin pentru alte state”, a declarat Arafat.  
El a precizat că vor fi folosite avioanele de la baza de transport strategic care aparţine forţelor NATO.  
„Urmează să vină azi două avioane C17, avioane foarte mari de transport, unul va ateriza la Bucureşti, altul la Timişoara”, a precizat șeful DSU.  
Acesta a explicat că au fost mobilizaţi peste 70 de pompieri şi 8 maşini cu capacitate mare de stingere, plus două cisterne de apă. 
„Au fost mobilizaţi pompierii către Bucureşti şi Timişoara din mai multe judeţe, urmând ca mijloacele de intervenţie şi personalul să fie transportate cu cele două avioane C17 până în Bordeaux. E o premieră că trimitem mijloace tehnice şi pompieri folosind avioane care aparţin unei baze militare puse la dispoziţia noastră, la solicitarea MApN”, a mai spus Raed Arafat.