La data de 25 decembrie 2022,  polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea unei persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

În cauză, s-a reținut faptul că, în luna decembrie 2022, bărbatul s-ar fi deplasat în Belgia, de unde ar fi achiziționat aproximativ 1.000 de grame de cocaină, pe care ar fi expediat-o, prin intermediul unei firmei de transport, către România.

În dimineața de 25 decembrie 2022, bărbatul ar fi ridicat, din municipiul Suceava, județul Suceava, coletul, în care erau disimulate drogurile de mare risc, fiind prins în flagrant delict de polițiști.

Ulterior, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore.

La data de 26 decembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

 

Sursa: IGPR