Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Constanța, au depistat în flagrant delict un bărbat, de 36 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Bărbatul a fost prins la scurt timp după ce ar fi vândut unei persoane 50 de grame de cocaină, în schimbul a 15.000 de lei. Autoturismul condus de acesta a fost interceptat în trafic.

În urma efectuării controlului vehiculului, în interiorul acestuia, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 32 de grame de cocaină,  precum și 3.900 de euro și 1.800 de lei.

La fața locului, a fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, care a testat conducătorul auto cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cocaină. Ulterior, acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

Bărbatul a fost trimis în judecată într-o altă cauză, pentru săvârșirea unor infracțiuni de aceeași natură. În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de persoana bănuită.

Aceasta a fost condusă și încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie formulată, la instanța de judecată, propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La acțiune, au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.

Sursa: IGPR