Polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Bistrița-Năsăud, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Perchezițiile au fost efectuate în localitățile Bistrița și Chiuza, la 3 imobile deținute de un bărbat, de 43 de ani, din Bistrița care este bănuit de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, contrabandă calificată și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Bărbatul în cauză este fost-deținător autorizat de armă, iar, în anul 2016, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase i-au retras permisul de port-armă, fiind cercetat pentru infracțiuni cu violență. 

La percheziții au fost descoperite și ridicate o armă letală cu glonț, cu destinația tir sportiv, precum și o armă neletală cu aer comprimat din categoria celor supuse regimului autorizării, ambele aflate în circuitul ilegal, cu privire la care există indicii că ar fi fost procurate din Spania și introduse ilegal pe teritoriul României. 

Totodată, au fost descoperite și ridicate 44 de cartușe pentru arme letale, 27 de articole pirotehnice din categoria F2 și 11 trofee de vânat.

Ieri, 23 iulie, au fost conduse la sediul Poliției 3 persoane, iar, în urma audierilor, față de bărbatul de 43 de ani, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore. 

În cursul zilei de astăzi, 24 iulie, acesta va fi prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Sursa: IGPR