Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au organizat și desfășurat o acțiune, care a vizat documentarea activității infracționale a 6 persoane, cu vârste cuprinse între 32 și 44 de ani, bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc.
În cursul anului 2022, persoanele bănuite ar fi distribuit, în municipiul Iași, cocaină și cannabis către mai mulți consumatori.
În cadrul acțiunii, au fost efectuate 11 percheziții domiciliare, în județul Iași, fiind puse în executare 6 mandate de aducere. Două dintre persoane au fost reținute de către procurorul de caz, iar, față de o altă persoană, a fost luată măsura controlului judiciar.
Pe parcursul perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate doze de substanțe susceptibile a fi cannabis, cocaină, precum și cântare electronice de precizie, care ar fi fost folosite la vânzarea drogurilor, dar și sume de bani.
În cursul zilei de astăzi, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă a celor două persoane reținute, pentru 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri risc și mare risc, în vederea stabilirii cu exactitate a întregii situații de fapt.

Sursa: IGPR