În perioada 11–13 noiembrie 2022, poliţiştii din cadrul Secțiilor Regionale de Poliţie Transporturi au derulat acţiunea RAIL ACTION DAY–„24 BLUE”, orgaizată la nivel european, sub egida RAILPOL.

La acţiune au participat poliţişti și angajaţi ai companiilor de transport feroviar, care au controlat legitimațiile de călătorie şi au efectuat revizia vagoanelor de călători, fiind efectuate verificări în 549 de staţii de cale ferată şi 798 de trenuri de călători.

Au fost legitimate 2.007 persoane, fiind depistați 5 urmăriți și 8 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni.

Pe parcursul activităților, au fost verificate 76 de centre de colectare metale feroase şi neferoase, iar gestionarii acestora au fost instruiți cu privire la obligaţiile de a înscrie corect datele persoanelor care predau astfel de materiale şi de a anunța imediat poliţia transporturi în cazul în care cineva intenționează să valorifice obiecte provenite de la calea ferată. Au fost confiscate 300 kg de metale.

De asemenea, polițiștii au constatat 16 infracțiuni și au aplicat 877 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 248.590 de lei.

Sursa: IGPR