Secretarul de stat Raed Arafat a declarat luni, pentru B1 TV, că valul 5 al pandemiei de coronavirus se caracterizează printr-un număr extrem de mare de cazuri, care pot pune presiune pe sistemul medical, chiar dacă multe dintre ele sunt forme ușoare de boală. De altfel, coronavirusul se transmite atât de puternic acum încât și cadrele medicale se infectează în masă și sunt state, precum Franța, în care acestea sunt chemate la lucru chiar și infectate, pentru că altfel nu există personal suficient.

„Din păcate, valul 5 se caracterizează printr-un număr mare de cazuri. Vedem în lume cifre foarte mari, chiar și peste 200.000 de cazuri pe zi. Impactul valului 5 la noi e pe două paliere: e posibil un impact serios pe sistemul medical, din cauza numărului mare de pacienți, chiar dacă o parte vor fi cu simptomatologie ușoară. Vor fi și cazuri grave, cu impact pe ATI”, a mai spus seful DSU.

Arafat i-a îndemnat pe români să nu mai asculte „bazaconiile” care se spun în spațiul public despre vaccinare și să se vaccineze anti-COVID-19, pentru a se pune la adăpost de formele grave de boală.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, la B1 TV.

Sursa foto: Facebook/Raed Arafat