Până în 2035, NASA vrea să ducă oameni pe Marte.  Atingerea planetei roșii, aflată la aproximativ 140 de milioane de mile depărtare, va fi o realizare gigantică, comentează CNN.

Mai rece decât Antarctica și cu puțin sau deloc oxigen, Marte este un mediu ostil. Cu cât durează mai mult pentru a ajunge acolo, astronauții sunt  expuși unor riscuri uirașe. De aceea oamenii de știință caută modalități de a reduce timpul de călătorie.

Compania Ultra Safe Nuclear Technologies (USNC-Tech) din Seattle a propus o soluție: un motor de propulsie termică nucleară (NTP) care ar putea duce oamenii de pe Pământ pe Marte în doar trei luni. În prezent, cea mai scurtă călătorie posibilă pentru o navă spațială fără pilot este de șapte luni, iar o misiune cu echipaj ar putea dura  cel puțin nouă luni.

Michael Eades, director de inginerie la USNC-Tech, spune că rachetele cu energie nucleară ar fi mai puternice și de două ori mai eficiente decât motoarele chimice utilizate astăzi, ceea ce înseamnă  reducerea timpului de călătorie și consum mai mic de combustibil.

„Tehnologia nucleară va extinde acoperirea umanității dincolo de orbita scăzută a Pământului și în spațiul adânc”, a declrat Michael Eades pentru CNN.

,,Pe lângă faptul că permite călătoria spațială umană, ar putea deschide spațiu pentru oportunități de afaceri galactice”, a mai precizat sursa citată.

Foto și video: NASA