Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile pentru menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, acționând totodată și pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență.

Astfel, structurile operative ale MAI au intervenit la 4.961 de evenimente, dintre care 3.085 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.876 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 802 de posibile infracțiuni, peste 29% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 201 autori de infracțiuni, care au săvârșit 208 fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 31 de persoane și au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 994 de permise de conducere și retrase 272 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat peste 11.500 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 4,4 milioane lei.

Duminică, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 8 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.500 lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.091 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 8 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane aflate în situații de urgență.

Tot în cursul zilei de ieri, pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

În ultimele 24 de ore, un cetățean ucrainean a depus cerere de azil în România. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.320 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 88,8%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 16.807 de mijloace de transport și 69.759 de persoane, dintre care 7.776 de cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI