Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.937 de evenimente, 2.580 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.357 circumscrise situațiilor de urgență.
La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 756 de posibile infracțiuni, peste 24% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 84 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 35 de autori în 30 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.
De asemenea, echipajele de poliție au depistat 17 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.
Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 143 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 146 de fapte penale.
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut 578 de permise de conducere și au retras 223 de certificate de înmatriculare.
Polițiștii și jandarmii au constatat 6.818 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,5 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 116 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 516 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 148.600 de lei.
Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.085) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 94 pentru stingerea de incendii și 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane. De asemenea, polițiștii au salvat o persoană aflată într-o situație critică (rătăcită/dispărută în medii ostile vieții).
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 13 persoane aflate în situații de urgență.
În ultimele 24 de ore, un singur cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.388 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 78.102 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 302 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 26,5%.
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.524 de mijloace de transport și 82.967 de persoane, dintre care 8.257 de cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI