În ultimele 24 de ore, structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.459 de evenimente, dintre care 2.836 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.623 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Vineri, 15 aprilie a.c., la nivelul structurilor de poliție din România, au fost semnalate 895 de posibile infracțiuni, aproximativ 22% dintre acestea din oficiu.

Polițiștii și jandarmii aflați în executarea misiunilor zilnice, în ultimele 24 de ore, au prins în flagrant 119 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 128 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 62 de persoane și au fost depistate 17 de persoane urmărite național sau internațional.

În urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 57 de autori în 44 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 529 de permise de conducere și retrase 331 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat peste 7.600 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 2,9 milioane de lei.

Vineri, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 170 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 15 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 492 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 116.500 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.230 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 15 de persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 24 misiuni aero-medicale, fiind salvate 19 persoane aflate în situații de urgență

Niciun cetățean ucrainean nu a depus solicitare de azil în țara noastră în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.344 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 70.7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată pe sensul de intrare de 30.173 de mijloace de transport și de 117.214 de persoane, dintre care 7.691 de cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI