În ultimele 24 de ore, personalul structurilor operative din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a intervenit la 4.329 de evenimente, dintre care 2.772 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.557 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului ajutor medical.

De asemenea, în cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 156 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 159 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 55 de persoane și au fost depistate 11 persoane urmărite național sau internațional.

În același interval, la nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 793 de posibile infracțiuni, aproximativ 26% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.277 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 3,1 milioane lei. Totodată, polițiștii și polițiștii de frontieră au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 1,6 milioane lei.

În ceea ce privește siguranța rutieră, în urma acțiunilor desfășurate de polițiști, au fost reținute 626 permise de conducere și 336 de certificate de înmatriculare.

În ultimele 24 de ore, reprezentanții IGSU au efectuat 162 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 18 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. În urma controalelor desfășurate, au fost aplicate 539 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 316.501 lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în cursul zilei de ieri, pentru acordarea primului ajutor medical pentru 1.248 de persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 3 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat, vineri, 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, 4 cetățeni ucraineni au depus cerere de azil în România.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.342 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 76,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.558 de mijloace de transport și 76.233 de persoane, dintre care 8.623 de cetățeni ucraineni.

Sursa: MAI