Primele 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 sunt preluate și depozitate la Institutul „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19, în prezența Prim-ministrului Guvernului României, Sorin Cîțu.

Florin Cîțu: Este un moment important, îl așteptăm de un an de zile

“Astăzi (sâmbătă n.r.) am primit primele doze din vaccin. Campania de vaccinare începe în acelaşi timp în România ca în Europa. S-a muncit foarte mult şi am reuşit să avem totul pus la punct ca să începem în aceeaşi zi când începe în toată Europa campania de vaccinare. Este un moment important, îl aşteptăm de un an de zile, din momentul în care am aflat de această pandemie, iar apariţia vaccinului, livrarea şi distribuirea într-un timp record vor ajuta la limitarea şi la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă”, a afirmat Cîţu, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”.
“Mâine (duminică n.r.) începe campania de vaccinare oficială, primul vaccin se va face mâine. Acum am primit primele 10.000 de doze, iar săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze. România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin. Şi, aşa cum am văzut că au mers lucrurile până acum, sunt sigur că vom avea o derulare a campaniei foarte bine pusă la punct. Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie”, a spus prim-ministrul.
Video AICI
Mâine, 27 decembrie, începe vaccinarea personalului medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

,,Mă bucur să constat că există atât interes pe tema vaccinării împotriva COVID-19, mă bucur că există dezbatere publică legată de acest subiect. Aceste lucruri ne obligă și ne motivează să asigurăm o demarare a campaniei de vaccinare în condiții cât se poate de sigure. Vă pot spune că demersul de vaccinare împotriva COVID-19 în România este sincronizat și armonizat cu ceea ce se întâmplă în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Vreau să mulțumesc, cu această ocazie, tuturor reprezentanților instituțiilor angrenate în organizarea campaniei de vaccinare, vreau să le mulțumesc tuturor colegilor experti implicați în organizarea și derularea campaniei de vaccinare. În același timp, permiteți-mi să îi multumesc încă o dată, Excelenței Sale, domnului Klaus Iohannis, Președintele României, pentru onoarea și responsabilitatea pe care mi le-a acordat de a coordona campania de vaccinare împotriva COVID-19 în România”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, cu ocazia intrării în țară a primelor doze de vaccinuri împotriva COVID-19.
Foto: gov.ro