Preşedintele Klaus Iohannis a depus luni dimineaţă o coroană de flori, la troiţa din Piaţa Universităţii, în memoria victimelor Revoluţiei din Decembrie 1989.

21 decembrie este ziua în care revolta anti-comunistă de la Timișoara ajunge la București și se extinde și în alte orașe mari din țară.Revolta se transforma în revoluția care a dus la căderea regimului comunist al dictatorului Nicolae Ceaușescu.

În seara de 21 decembrie 1989, demonstranţii, majoritatea tineri, se concentrează în faţa hotelului Intercontinental, unde ridică o baricadă în faţa dispozitivului de intervenţie.

Forţele de ordine primesc ordinul să ″cureţe zona″⁣. În cursul nopţii se trage asupra demonstranţilor de la Intercontinental şi din Piaţa Universităţii, căzând numeroşi morţi şi răniţi. Mai mulţi tineri au fost ucişi în faţa Sălii Dalles.

Numeroşi manifestanţi, majoritatea tineri, sunt arestaţi şi încarceraţi la închisoarea Jilava, din apropierea Bucureştilor, unde sunt torturaţi cu cruzime. După ce manifestanţii sunt alungaţi, unităţi de salubrizare spală asfaltul de sânge. Bilanţul nopţii de 21/22 decembrie 1989 de la Bucureşti a fost de 49 de demonstranţi morţi, 463 răniţi şi 698 arestaţi.