Decizia guvernului Austriei de a se opune aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen ar putea duce la prăbușirea coaliției de guvernare de la Viena, scrie publicația Kronen Zeitung. Diviziunile profunde din interioriul guvernului austriac sunt tot mai puternice, după veto-ul Austriei. 

Potrivit informațiilor din presa austriacă, Partidul Verzilor, una dintre formațiunile care compun coaliția de guvernare de la Viena, nu a susținut veto-ul impus de cancelarul Nehammer, în Consiliul JAI și este extrem de nemulțumită de această decizie.

“Deşi vicecancelarul Werner Kogler şi liderul Verzilor, Sigi Maurer, au rămas tăcuţi, vineri, au trimis-o, în schimb, pe ministra justiţiei, Alma Zadic, să îşi exprime nemulţumirea. Aceasta a subliniat, la Bruxelles, că partidul său nu a susţinut veto-ul”, scrie publicația austriacă.

Vicecancelarul Kogler, din Partidul Verzilor, a încercat să-l convingă pe ministrul de interne Karner, membru al formațiunii conservatoare OeVP, să găsească soluții de compromis, însă nu s-a ajuns la niciun consens.