Premierul Florin Cîțu a trimis Corpul de Control la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad, pentru a verifică modul în care o fostă ospătăriță, fără experiență, a fost angajată la departamentul care se ocupă de apărarea contra inundațiilor. Controalele vin în urma unei investigații Recorder.

Potrivit anchetei, persoana, fără calificare și fără experiență, a fost angajată la departamentul care se ocupă cu protecția împotriva inundațiilor. Într-o postare pe Facebook, premierul Cîțu promite măsuri împotriva celor care au greșit.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Minstrului să investigheze situația de la Apele Române.
În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență. Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public: fără penali în funcții publice, profesioniști, fără nepotisme și fără conflict de interese”, a anunțat Cîțu, pe Facebook.

Rezultatele anchetei vor fi cunoscute peste câteva zile.

Controlul vine în urma unei investigații Recorder care arată cum, în majoritatea județelor din România, Partidul Național Liberal a instalat la conducerea administrațiilor bazinale și a sistemelor de gospodărire a apelor oameni fără niciun fel de pregătire în domeniu, recomandați doar de carnetul de partid.