Nicolae Ciucă le-a solicitat, miercuri, miniştrilor de resort un plan coerent privind intervenţia şi sprijinirea autorităţilor locale în contextul fenomenelor meteo extreme din România. “Am avut o discuție cu ministrul Mediului și cu ministrul de Interne privind analiza acestor fenomene. Nu vorbim doar de ploile abundente care au generat inundaţii la nivel local, ci discutăm despre efectele secetei”, a transmis premierul, care a atras atenția că apa potabilă trebuie utilizată responsabil.
“Am putut să observăm în ultimele zile o îngrijorare legată de fenomenele meteo extreme. Au fost o serie întreagă de localităţi care au suferit de pe urma acestora şi, de aceea, este nevoie ca la nivelul Guvernului, prin ministere de linie, să putem să asigurăm o activitate coordonată cu autorităţile locale şi vă cer ca în continuare să putem să avem un plan cât se poate de coerent privind intervenţia şi sprijinul autorităţilor locale şi să fim în măsură să reacţionăm cât se poate de oportun”, a precizat prim-ministrul, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.
Nicolae Ciucă a precizat că a avut discuţii cu miniştrii Mediului şi de Interne în ceea ce priveşte analiza acestor fenomene.
“Am avut o discuție cu ministrul Mediului și cu ministrul de Interne privind analiza acestor fenomene. Nu vorbim doar de ploile abundente care au generat inundaţii la nivel local, ci discutăm despre efectele secetei. S-au primit informări legate de aceste efecte”, a spus premierul Ciucă.

Foto: Guvernul României