Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că în continuare se desfăşoară analize la nivelul fiecărui minister în ceea ce priveşte rectificarea bugetară şi a precizat că există posibilitatea suplimentării cu un miliard de lei a bugetului schemei de ajutor de stat dedicat investiţiilor importante în economie.
„O să continuăm să discutăm pe marginea rectificării bugetare. Sunt în continuare în derulare analizele la nivelul fiecărui minister, la Ministerul Finanţelor s-a realizat închegarea tuturor datelor legate de execuţia bugetară pe primul semestru. Avem perspectiva unei bune funcţionări a tot ceea ce înseamnă serviciile publice oferite cetăţenilor şi plata drepturilor sociale, precum şi finanţarea programelor şi schemelor de ajutor de stat destinate susţinerii economiei şi, de asemenea, din cifrele pe care le-am avut la dispoziţie şi din discuţiile pe care l-am avut cu domnul ministru Câciu a reieşit foarte clar posibilitatea să suplimentăm cu un miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat dedicat investiţiilor importante în economie şi în felul acesta avem posibilitatea să ajungem la un buget de 7,4 miliarde de lei, aşa cum ne-am propus prin programul ‘Sprijin pentru România’. Există în continuare demersuri astfel încât, prin deciziile pe care le vom lua, să asigurăm într-un termen cât mai scurt punerea în transparenţă a rectificării bugetare”, a spus Ciucă în debutul şedinţei de guvern.
El a subliniat că Guvernul va continua să menţină măsurile de protejare a cetăţenilor şi a serviciilor publice esenţiale şi să susţină activitatea din industria alimentară şi IMM-uri.
„Sunt sectoarele de activitate cu pondere substanţială în bugetul de stat”, a adăugat Ciucă.
Premierul a menţionat că deja a trecut jumătate din intervalul de timp privind compensarea creşterii preţului la carburanţi.