Premierul Nicolae Ciucă salută decizia luată de Comisia Europeană prin care sunt puse la dispoziția economiei românești patru miliarde de euro, o gură de oxigen importantă pentru firmele afectate de consecințele războiului din Ucraina.
“Este rezultatul colaborării Guvernului cu instituțiile europene reflectată, și de această dată, în măsuri coordonate și eficiente de protejare a investițiilor și locurilor de muncă, de susținere a economiei naționale. În vremuri complicate așa cum este cea pe care o traversăm, accesul la finanțare al investitorilor este un factor determinant pentru viitorul oricărui proiect de afaceri. Lichiditățile asigurate prin cele 3,6 miliarde euro disponibile sub formă de garanții pentru împrumuturi și bugetul de 390 de milioane de euro granturi directe vor asigura finanțare firmelor care dezvoltără afaceri în toate sectoarele de activitate afectate de agresiunea ilegală și nejustificată a Rusiei în Ucraina”, a mai spus premierul.
“Valorificăm aceste resurse în beneficiul antreprenorilor români care, începând de săptămâna viitoare, se pot înscrie pe platforma www.imminvest.ro pentru a accesa fondurile disponibile prin Programul IMM INVEST PLUS, pentru oricare din componentele sale – IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION şi RURAL INVEST”, subliniază Nicolae Ciucă.
El a mai spus ca “fondurile naționale alocate investițiilor, integrate resurselor europene de care beneficiază România, sunt ancore de dezvoltare pentru proiectul nostru economic și social. Dublate de reformele începute de Guvern, de stabilitate, coerență legislativă și dialog deschis cu mediul de afaceri, acestea reprezintă argumente solide pentru atragerea investitorilor și dezvoltarea economiei românești”.

Sursa: Guvernul României