„Vreau să fie cât se poate de clar: La viitoarele alegeri vom intra pe picioarele noastre. Nu ne vom baza pe alții, ne vom baza pe noi înșine”, a spus Nicolae Ciucă la Şcoala Politică a TNL „Gheorghe I. Brătianu” de la Sighetu Marmaţiei.

„Succesul depinde numai de noi, în sensul că înțelegem ce avem de făcut, ne adaptăm la schimbare din mers, venim cu idei noi, inclusiv de a produce schimbările necesare pentru a putea să ne atingem obiectivul politic. Noi trebuie să demonstrăm că suntem cei mai buni. Noi trebuie să demonstrăm că menținem o relație corectă în Coaliție, dar, în același timp, trebuie să demonstrăm propria noastră performață”, a subliniat premierul.

El a vorbit despre coaliția PNL-PSD ca fiind necesară pentru stabilitatea guvernării, într-o perioadă economică și internațională complicată.

„Răspunsul nostru la această situație economică, socială și internațională complicată a fost dat sub forma creării unei mari Coaliții stânga- dreapta, care să ofere suportul unei guvernări stabile și eficiente. Știu că această soluție a fost și rămâne controversată, că sunt discuții privind identitatea noastră și șansele electorale a alegerilor din anul 2024. Dar trebuie să înțelegem cu toții că ar fi fost greu să guvernăm România într-un mediu politic profund conflictual, predispus la populism și orientat exclusiv electoral”, a declarat Nicolae Ciucă.

„De aceeai, atitudinea noastră este una de responsabilitate și corectitudine. Încercând să punem pe primul plan interesul țării, ne abținem să provocăm momente conflictuale, să răspundem provocărilor sau să generăm rupturi”, a mai spus premierul.